4 tips til togrejsen under sporarbejde

18. juni 2018

Passagerpulsen bad i sommeren 2017 jer om at dele jeres bedste tips til rejsen, når der er sporarbejde. Få 4 af de gode råd her.

tips-til-sporarbejder-830x400.jpg

tips-til-sporarbejder
Foto: Anette Sønderby Madsen

Kom i god tid

Sæt god tid af, når du skal med togbus. Det er det råd, passagererne fremhæver mest. 

Togbusserne kan let blive forsinkede af den øvrige trafik på vejene, og det tager måske også lidt ekstra tid at finde ud af, hvilken bus du skal med, og hvor den holder.

”Tag afsted i god tid,” skriver Bo. 

”Tag afsted 10 minutter tidligere end du har planlagt, så bliver du i det mindste ikke markant forsinket til noget vigtigt,” skriver Christine.

Vær tålmodig

Sporarbejde kan let give anledning til en del frustrationer og forvirring. Derfor skal du måske have lidt mere overskud med på rejsen, end du plejer.

”… hav en god portion tålmodighed med på rejsen, og husk, at buschaufføren blot fungerer som en lokofører, rejsekort checkes ind og ud på stationen som normalt, og billetter købes som normalt…” skriver Mathias.

Rejser du med togbusser, der erstatter et S-tog, skal du dog checke ind og ud i togbussen.

Forbered dig

Information om ændringer kan gøre det nemmere for dig at planlægge dine rejser. 

”Brug rejseplanen, den holder 100%, hvad den lover… hold øje på Facebook - sporarbejde bliver annonceret i god tid, det giver mulighed for planlægning,” skriver Therese.

Få information om din rejse på rejseplanen.dk

Følg Facebook-siden DSB Din Trafik, som informerer om ændringer i togtrafikken

Therese skriver også, at du kan forsøge at planlægge dine rejser uden om togbusserne, så du i stedet rejser med de tog, der ikke er ramt af sporarbejde. 

Det kan betyde, at du får længere rejsetid, men hvis du synes, at det er rarere at rejse i tog end med togbus, kan det være tiden værd.

Undgå myldretiden

Sporarbejde kan også give anledning til at tage senere hjem og i stedet mødes med dine venner.

”Snup en venindedate i byen og slip for myldretiden hjem efter arbejde,” skriver Therese.