5 gode råd om Rejseplanen
Rejseplanen kan finde den hurtigste vej fra A til B og holde dig opdateret, hvis bus, tog eller metro bliver forsinket. Bruger du den bedst muligt?
1. Gem de steder, du tit rejser til og fra
Arbejdspladsen, sommerhuset eller dit hjem? Steder, du tit tjekker på Rejseplanen, kan du gemme som favoritter. Så kan du hurtigt finde den næste afgang. Funktionen findes dog kun i appen – ikke på hjemmesiden.
Sådan gør du
Tryk på plus-tegnet under søgefeltet. Herefter kan du vælge adressen, tilføje et billede eller ikon og give stedet et navn. Tryk på gem for at oprette stedet som favorit.
Stedet bliver nu vist med ikonet eller billedet under søgefeltet.
Rejseplanen finder næste afgang fra din nuværende placering til det valgte sted, når du trykker på logoet. Det kræver, at Rejseplanen må bruge din nuværende placering.
2. Se mulighederne for at tage din cykel med
Cyklen kan få dig hurtigt til og fra stationer eller stoppesteder på din rejse med kollektiv transport.
Rejseplanen kan også finde den bedste rute til dig, der skal have din cykel med. Du får kun vist transportmidler, hvor du må have cyklen med, og Rejseplanen tager også hensyn til, at du cykler til og fra stationen eller stoppestedet.
Spærretiden kender Rejseplanen ikke nødvendigvis. Rejser du i myldretiden er det derfor en god idé at dobbelttjekke, at du må have cyklen med.
Sådan gør du i appen
Tryk på tilpas/tilpas søgning lige over søg-knappen. Tryk på knappen cykel med. Tryk ok/gå tilbage. Vælg destinationer og tidspunkt, som du plejer. Tryk søg.
Sådan gør du på hjemmesiden
Tryk på tilpas søgning lige ved siden af find-knappen. Tryk på cykel- og gangindstillinger. Sæt kryds i feltet cykel med. Vælg destinationer og tidspunkt, som du plejer. Tryk find.
3. Tjek pris og zoner på forhånd
Rejser du på rejsekort, kan det være rart at vide, hvad rejsen koster, inden du checker ind. Har du et pendlerkort, som dækker noget af vejen, vil du nok gerne vide, hvor mange zoner ekstra du skal købe – og hvornår.
Rejseplanen kan hjælpe med begge dele.
Sådan gør du i appen
Tryk Pris/Køb lige under oversigten over din rejse.
Du får nu vist prisen for en standardbillet til en voksen fordelt på de forskellige billettyper. Tryk på pilen til højre for at se prisen for andre end voksne for eksempel pensionist, ung eller cykel.
Zonerne får du vist ved at trykke på den lille pil nedad, der er ved siden af prisen for en rejse. Øverst står der, hvor mange zoner du rejser igennem.
Scroller du lidt ned, kan du under punktet zoner og prisberegning trykke på Se de zoner, du rejser i. Du får vist zonerne som tal og et link til et kort, hvor zonerne er tegnet ind sammen med din rejse.
Sådan gør du på hjemmesiden
Tryk vis pris ved den rejse, du skal på. Du får vist et skema med de forskellige priser.
Zonerne får du vist ved at klikke på en pris. Øverst står der, hvor mange zoner, du rejser igennem.
Scroller du lidt ned, kan du under punktet zoner og prisberegning trykke på Se de zoner, du rejser i. Du får vist zonerne som tal og et link til et kort, hvor zonerne er tegnet ind sammen med din rejse.
Zonerne kan du også få vist ved at trykke på det lille ikon med mønterne i nederste højre hjørne af det kort, der bliver vist sammen med søgeresultaterne.
4. Få tid til at skifte – eller undgå det helt
Stresser det dig, at du har kort tid til at skifte? Det kan også være, at du lige vil nå et ærinde – eller at du ikke går så hurtigt, som Rejseplanen tror.
Rejseplanen har flere funktioner, der kan hjælpe dig med at planlægge en rejse, hvor du ikke skal stresse over korte skiftetider.
Sådan gør du i appen
Tryk på tilpas lige over søg-knappen. Under punktet Antal skift kan du sætte et maksimum på antallet af skift på din rejse. Gå tilbage/tryk ok. Søg, som du plejer.
Ganghastigheden kan du også ændre i tilpas-menuen. Du kan vælge mellem langsom, almindelig og hurtig.
Sådan gør du på hjemmesiden
Tryk på tilpas søgning lige ved siden af find-knappen.
Under Rejseindstillinger kan du vælge, hvor mange skift du maksimalt vil have på din rejse. Ved siden af kan du vælge, hvor lang tid du mindst vil have ved hvert skift.
Under Cykel- og gangindstillinger. Under Gang-/Cykelhastighed kan du vælge, om du er langsom, almindelig eller hurtig.
Når du har valgt dine indstillinger, kan du søge på en rejse, som du plejer.
5. Få automatisk besked ved forsinkelser
Rejseplanen kan du indstille til at give dig besked, hvis der opstår ændringer eller forsinkelser på en bestemt rejse.
Sådan gør du i appen
Find din rejse, og tryk dig ind på den. Under oversigten er der et lille ikon med et vækkeur og teksten Følg rejse.
Klik på ikonet, så får du mulighed for at vælge, om du vil følge den enkelte rejse eller den samme rejse hver dag. Vil du kun følge en enkelt rejse, skal du kun trykke på knappen.
Vælger du at følge samme rejse hver dag, kommer der en menu op. Her kan du vælge, hvilke dage og tidspunkter du gerne vil have opdateringer om rejsen. Du kan også vælge, hvilken type hændelser, du vil have besked om.
Find rejser, du følger, under Rejser jeg følger i hovedmenuen. Du kan også få besked gennem push-notifikationer.
Sådan gør du på hjemmesiden
Find din rejse, og tryk dig ind på den. Klik på ikonet med et vækkeur, hvor der står Følg. I den boks, der kommer op, kan du indtaste dit telefonnummer. Så får du besked, hvis der opstår forsinkelser på rejsen.
SMS’en indeholder et link til Rejseplanen, hvor ændringen er beskrevet. Du skal altså have en smartphone, hvis du skal have information om, hvad der er ændret.
Flextrafik: Er der et tilbud til dig?
Hvad koster en tur med flextrafik - og kan du køre med uden at blive visiteret først? Få overblik over dine muligheder for at køre med flextur her.
Spar penge: Find den rigtige billet til bus, tog og metro
Betaler du for meget for billetten, når du rejser med bus og tog? Følg disse 5 trin, så du ikke spilder penge på en dyr billet.
Togferie i Europa: 5 tips til planlægningen
Ferien med toget er ikke helt så lige til at bestille som flyturen – du skal lidt flere trin igennem. Her får du 5 tips til at planlægge din ferie med tog.