Gå til hovedindhold

Rejsekort: Hvilken type skal du vælge?

Rejsekortet kan du få i 5 forskellige typer. Er du i tvivl om, hvilket du skal vælge? Læs om de forskellige typer kort, og se hvilket et der passer bedst til dig.

Fotokredit: Getty Images · 6. Oktober 2022
Passagerer i bus kigger udad vindue

Rejsekort Personligt

Rejsekort Personligt kan du købe til, hvis du er:

 • voksen over 16 år
 • barn mellem 0-15 år
 • ung mellem 16-25 år eller på SU
 • pensionist over 65 eller førtidspensionist
 • eller du har et handicap

Rejsekort Personligt kan kun bruges af den, der ejer kortet, og prisen for kortet er 50 kroner. Du kan bruge kortet til at tage andre med på din rejse ved at checke dem ind.

Få mest mængderabat med det personlige rejsekort. Og få også adgang til selvbetjening online og en tank-op-funktion, så du altid har penge på kortet.
Mængderabatten gælder ikke på Sjælland eller på lokale rejser i Syd- og Sønderjylland.

Mister du kortet, kan du spærre det, så andre ikke kan misbruge det.

Personlige oplysninger som dit CPR-nummer, navn, adresse og telefonnummer skal du oplyse, når du køber Rejsekort Personligt eller Rejsekort Flex.

Rejsekort A/S registrerer også:

 • korttype,
 • kundetype,
 • fødselsdato,
 • udløbsdato,
 • eventuelle tank-op-aftaler,
 • tid og sted for check ind og check ud,
 • billetkontroller,
 • rejsens pris
 • og saldoen på dit kort.

Rejsekort Flex

Rejsekort Flex kan du købe til voksen over 16 år eller barn mellem 0-15 år. Prisen er 50 kroner.

Kortet kan du låne ud til andre, så I er flere i familien, der kan bruge det. Du får også adgang til selvbetjeningen online og tank-op-funktionen.

Mister du kortet, kan du spærre det, så andre ikke kan misbruge det.

Rejsekort Flex giver ikke den samme mængderabat, som du får med det personlige rejsekort. Ligesom med de personlige rejser gælder mængde- og introduktionsrabat ikke på Sjælland eller på lokale rejser i Syd- og Sønderjylland.

Cyklen eller hunden kan få sit eget Rejsekort Flex, hvis du ofte tager dem med i tog eller Metro. Har du et rejsekort personligt, kan du også checke din cykel eller hund ind på det. Men vær opmærksom på, at du også betaler for dig selv. Så rejser du normalt på et periodekort, risikerer du at betale 2 gange for dig selv.

Rejsekort Anonymt

Ønsker du ikke at dele dine personlige oplysninger, så er det anonyme rejsekort måske noget for dig.

Rejsekort Anonymt kan du låne ud til andre, og kortet koster 80 kroner. Du skal købe kortet hos et af de udvalgte salgssteder eller i rejsekortautomaterne på metrostationerne, Københavns Hovedbanegård eller Københavns Lufthavn.

Rejsekort Anonymt kan du kun købe til kundetyperne barn og voksen.

Rejsekort anonymt giver mindre rabat, end du får med de andre kundetyper. Mængderabat gælder ikke på Sjælland og på lokale rejser i Syd- og Sønderjylland.

Rejsekortets Pendlerkort

Pendlerkortet er til dig, der ofte rejser på samme strækning, og som ikke vil checke ind og ud hele tiden. Kortet kan du købe i hele landet undtagen på Bornholm.

Rejsekortets pendlerkort er som andre pendlerkort personligt, og det kan kun bruges af dig. Det betyder, at du ikke kan tage nogle med på din rejse, og at du ikke kan låne kortet ud.

Pendlerkortet skal fornyes med minimum 30 dage og maksimum 180 dage. Det kan du gøre på rejsekortautomater på stationerne eller med online selvbetjening.

Check kun ind med dit pendlerkort, når du skal aktivere det. Du skal kun checke fast ind, når du tager bussen, så chaufføren kan se, at du har en gyldig billet. Check ud er ikke nødvendigt, uanset om du rejser med bus, tog eller metro.

Rejsekort med pendler kombi

Pendler kombi-kortet samler pendler- og rejsekort i et kort. Det betyder, at du både kan pendle på en fast strækning og rejse i andre zoner med det samme kort.

Rejser du på rejsekort med pendler kombi, skal du altid checke ind og ud, når du starter, skifter og slutter din rejse. Du skal dog ikke stå af bus eller tog for at checke ind igen, hvis du rejser udover dine faste zoner.

Rejsekort med pendler kombi er personligt og kan kun bruges af dig. Du kan dog have 2 børn med under 12 år.

Kortet kan du købe i hele landet undtagen Bornholm.