Gå til hovedindhold

Spar penge: Find den rigtige billet til bus, tog og metro

Betaler du for meget for billetten, når du rejser med bus og tog? Følg disse 5 trin, så du ikke spilder penge på en dyr billet.

Fotokredit: Anette Sønderby Madsen · 5. Juli 2023
Mennesker køber billetter i billetautomater på station

Find den billigste billet

Spar penge ved at finde den rigtige billet til bus, tog og metro. Rejser du kun med bus, tog eller metro en gang i mellem, kan det være svært at gennemskue, hvilken type billet der bedst kan betale sig for dig.

Her hjælper vi dig med at finde den rigtige billet.

1. Undersøg priser og billettyper 
Søg på din rejse på Rejseplanen. Der kan du se priserne for de forskellige typer af billetter, når du klikker på Vis pris/køb billet.

Priserne kan være meget forskellige alt efter, om du rejser på rejsekort, kontantbillet eller mobilbillet. Rejsekort vil som udgangspunkt være billigst, men der er tilfælde, hvor det er billigere med for eksempel en Orange-billet.

Nogle gange kan det betale sig at dele rejsen op i flere dele, for eksempel ved at købe en Orange-billet til togturen, og betale med Rejsekort, hvis du skal med bus, letbane eller metro før eller efter togturen.

Vest for Storebælt kan du få mængderabat på dit rejsekort. Derfor kan din rejse med rejsekort være billigere, end der står som standard på Rejseplanen. Du kan indtaste de sidste 10 cifre af dit rejsekortnummer og se, hvad prisen bliver for netop dig.

Skal du på en længere tur? Husk at tjekke priserne hos de private busselskaber. Selskaber som Flixbus og Kombardo Expressen er ikke en del af Rejseplanen.

2. Køb billet i god tid og spar penge 
Rejser du på en længere tur på tværs af landet, kan du spare penge ved at bestille din billet i god tid.

Unge og studerende kan med fordel holde øje med DSB's billige ungdomsbilletter. 

Orange-billetter er billige billetter, som du skal bestille i god tid. Der er flest Orange-billetter til afgangene på skæve tider af døgnet.

3. Tag ID med på rejsen 
Husk at medbringe ID, hvis du rejser på Print-selv-billet eller Rejsekort.

Du kan få en kontrolafgift, hvis du ikke kan bevise, at kortet eller billetten er din.

4. Spar penge, når I er flere, der rejser sammen
Køb en DSB gruppebillet, hvis I er 8 eller flere voksne, der rejser sammen. Så kan I få op til 50 procent rabat.

Rejser I 2 eller flere over Øresund, kan du købe en DSB Øresund Familiebillet.

Grupperabat kan du måske også få hos dit regionale trafikselskab. Tjek deres hjemmeside eller ring til deres kundeservice, hvis I er flere, der skal rejse sammen.

5. Få hjælp fra selskabernes kundeservice 
Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du får fat på den rigtige billet, uden at du kommer til at betale for meget, kan du ringe til dit trafikselskab. 

Kundeservicemedarbejderne kan hjælpe dig med at finde den hurtigste rejserute og billigste billetter.