Rejsegaranti for pendlere: 4 gode råd
Er du tilmeldt Pendler Rejsetidsgaranti hos DSB eller Arriva? Sørg for, at du er tilmeldt ordningen korrekt, ellers kan du gå glip af kompensation.
Undgå at blive snydt for erstatning
Rejser du med DSB eller Arriva som pendler, kan du få penge tilbage, hvis togene på din strækning er forsinkede. Men du skal huske at tilmelde dig Pendler Rejsetidsgaranti.
Pendler Rejsetidsgarantien er en ordning, som giver dig penge tilbage, hvis togene er forsinket eller aflyst på din strækning. Udbetalingen afhænger af, om selskaberne overholder deres mål for rettidigheden på din strækning.
Passagerpulsen har fået henvendelser fra pendlere, som oplever, at de ikke får penge retur, når deres tog er forsinket, selv om de er tilmeldt Pendler Rejsetidsgarantien hos DSB eller Arriva.
Tjek disse 4 punkter, hvis du oplever samme problem
1. Stamkortnummer på dit pendlerkort skal være korrekt
Fornyer du dit periodekort, skal du huske at tjekke, om dit gamle stamkortnummer bliver overført til dit nye periodekortet. Ellers risikerer du, at din erstatning går tabt.
Ændrer zonerne eller prisen sig på dit pendlerkort, får du et nyt stamkortnummer. Husk at skrive det nye nummer ind i din tilmelding til Pendler Rejsetidsgarantien, ellers er du ikke tilmeldt korrekt.
2. Ny strækning sletter den gamle
Rejsetidsgarantien giver kun mulighed for, at du kan være tilmeldt og få penge tilbage på én strækning. Forsøger du at tilmelde dig en ny strækning, bliver den gamle strækning slettet.
Pengene for forsinkelsen bliver kun udbetalt for den strækning, du har tilmeldt dig.
3. Zoner kan mangle
Forny ikke dit periodekort uden først at tjekke, at zonerne på dit kort er korrekte. Du kan risikere, at zonerne på din normale rejse har ændret sig, så du ikke har gyldig billet. Du kan derfor heller ikke få erstatning for forsinkelsen, hvis zonerne ikke er registreret.
4. Få pengene før året er omme
Køber du et pendlerkort til en længere periode, for eksempel et helt år, kan du først få penge tilbage for forsinkelser, når dit pendlerkort udløber.
Hvor mange penge du får i erstatning afhænger af, hvornår dit pendlerkort udløber.
Når du har pendlerkort for et helt år, måles beløbet ud fra et gennemsnit af forsinkelserne for hele perioden. Det betyder, at er dit tog meget forsinket i én måned men ikke forsinket i de andre måneder, så kan du risikere at få 0 kroner udbetalt, fordi månederne udligner hinanden.
Forsinket på tog- eller busrejse i Europa? Her er dine rettigheder
Rejser du med tog eller bus gennem flere lande i EU, skal du ofte skifte flere gange for at nå din destination. Men hvad sker der, hvis du misser en afgang? Få svaret her.
Forsinket med bus på tværs af landet? 4 ting, du har ret til
Skal du rejse 250 kilometer eller derover med bus indenfor EU, har du ret til en række ting, hvis du bliver forsinket.
Forsinket med færgen? 5 ting du har ret til
Bliver din færge meget forsinket eller aflyst, efter du har købt din billet? Så har du ret til 5 ting. Se, hvad du har krav på her.