Undersøgelse: Fysisk tilgængelighed for togpassagerer
Den fysiske adgang til stationer, perroner og tog har stor betydning for mange danskeres mulighed for at bruge kollektiv transport. Vi har undersøgt, hvordan danskerne oplever adgangen til kollektiv transport, og resultaterne viser, at der stadig er behov for forbedringer.
Vi har undersøgt passagerernes oplevelse af adgangen til stationen, på perronen og til toget
Undersøgelsen præsenterer passagerernes oplevelser med adgangen til stationer, og deres oplevelse af tilgængeligheden, når de skal bevæge sig rundt på perronen og i toget. Det er ikke kun mennesker med bevægelseshandicap, som får gavn af en forbedret tilgængelighed. Hvis man indretter bedst for de få, indretter man nemlig bedre for alle. Den kollektive transport vil med andre ord blive mere tilgængelig for alle, hvilket vil give flere mulighed for eller
lettere ved at benytte den.
Fire ud af ti brugere af tog, metro og letbane er på en eller flere måder fysisk udfordrede
De fleste i denne gruppe har nedsat syn (måske afhjulpet af briller), mange har nedsat hørelse, rejser med meget
bagage eller har cyklen med, og en del rejser med en barnevogn eller er gangbesværede i let eller svær grad.
Problemer med elevatorer som den hyppigst nævnte årsag til besvær med adgang til stationen
Elevatorer er blandt andet en af de hyppigst nævnte årsager til oplevelsen af besværlig adgang til stationen. Problemerne knytter sig blandt andet til placeringen af elevatorer, hvor man skal gå en omvej, eller hvor der kun er elevator i den ene ende af perronen. Flere nævner også, at elevatorerne ofte er i uorden og/eller generelt er langsomme. Endelig nævner nogle, at elevatorerne ofte benyttes af unge eller andre passagergrupper, som med fordel kunne tage trappen og give plads til passagerer, som har et behov for at benytte en elevator, fx gangbesværede og folk med barnevogne, tung bagage m.v.
Notat: Tryghed på stationer
Sikkerhed og tryghed er et grundlæggende behov, som passagererne skal have dækket, hvis den kollektive transport skal være attraktiv for dem. Derfor har Passagerpulsen undersøgt danskernes oplevelse med tryghed på stationer.
Notat: Bornholmerne og kollektiv transport
Notatet giver et indblik i bornholmernes brug af og holdninger til kollektiv transport. I notatet sammenligner vi svarene fra Bornholm med svarene fra den øvrige del af befolkningen.
Undersøgelse: Busfremkommelighed og trængsel
Der er kommet mere trængsel på de danske veje. En måde at komme problemet til livs er at øge busfremkommeligheden. Passagerpulsen har undersøgt danskernes holdninger til de mulige løsninger. Undersøgelsen viser bl.a., at der stadig er stor opbakning til prioritering af busserne i gadebilledet.