Gå til hovedindhold

Rabatter på pensionistbilletter i bus, tog og metro

Pensionister og ældre kan få rabat på billetter til bus, tog og metro. Få overblik over tilbud til ældre over 67 år, pensionister og førtidspensionister.

Fotokredit: Getty Images · 2. Juli 2022
To glade ældre mennesker står på togperron

Pensionist, førtidspensionist eller over 67 år?

Trafikselskaberne har forskellige former for billetter med rabat til dig, der er pensionist, førtidspensionist eller over 67 år.

Klik på de forskellige billettyper, og se hvilke muligheder du har for rabat på dine rejser med bus og tog.

Ny aldersgrænse den 1. juli

Den 1. juli 2022 blev aldersgrænsen for pensionistrabat hævet fra 65 til 67 år.

Aldersgrænsen for rabatten blev hævet for at følge den faktiske pensionsalder, som tidligere på året blev hævet til 67 år.

Regler for pensionister på Sjælland

Pensionistkortet på Sjælland, det såkaldte mimrekort, er populært, fordi det er på pap, så du slipper for at skulle huske at checke ind og ud.

1. januar 2021 blev reglerne og priserne ændret.

Pris: Kortet koster det samme i hele DOT's område, det betyder prisstigninger for nogle pensionister. Den højeste prisstigning er cirka 100 kroner om måneden, det svarer til 50 procent.

Aldersgrænse: Du skal være fyldt 66 ½ år for, at du kan købe kortet. Er du førtidspensionist kan du stadig få pensionistrabat uanset din alder. Havde du et af de gamle pensionistkort, kan du stadig købe kortet, selvom du er under 66 ½.

Zoner: Du kan stadig købe et kort til 3 zoner eller et periodekort til enten Hovedstadsområdet, Vestjælland eller Sydsjælland + øerne. Som noget nyt, kan du også købe et periodekort til Midtsjælland eller et kort, der dækker to områder. Endeligt kan du også vælge et periodekort, der dækker hele DOT's område.

Vær opmærksom på, at pensionistkortet ikke er gyldigt i myldretiden fra kl. 7.00 til 9.00 på hverdage i alle transportmidler i hele DOT. 

Reformen betyder også, at du får 25 procent rabat på alle rejser med et personligt rejsekort. I maj 2024 stiger rabatten til 30 procent.
 

Billettyper