Gå til hovedindhold

5 gode råd om rejsekortet

Rejser du med rejsekort, skal du huske, om du har penge på kortet. Og om du checkede ud. Vi har samlet 5 råd, som gør livet som rejsekortbruger nemmere.

Fotokredit: Getty Images · 6. Oktober 2022
Rejsekortstander på metrostation

1. Hav penge på kortet

Rejsekortet kræver, at der er indsat et minimumsbeløb, før du kan rejse. Pengene skal stå på kortet for at være sikker på, at du kan betale for i hvert fald en del af din rejse.

Beløbet er forskelligt alt efter, hvilken korttype du har.

Har du et personligt eller flex rejsekort, kan du oprette en tank-op-aftale. Så er du sikker på, at du har penge på kortet.

Du kan få en tank-op-aftale, hvis du har et dankort, et VISA-kort eller et Mastercard. 

Tank-op-aftalen opretter du i rejsekortets selvbetjening.

Du kan også tanke op manuelt gennem selvbetjeningen på rejsekortets hjemmeside eller i rejsekortautomaterne.

2. Husk at checke ud

Rejser du på dit rejsekort, er rejsen først afsluttet, når du har checket kortet ud. Du kan checke ud på en rejsekortstander, med appen Check udvej eller på checkud.rejsekort.dk.

Check udvej-appen og hjemmesiden kan du kun bruge, hvis dit rejsekort er registreret på dit CPR-nummer. Det vil sige, at det skal være et Rejsekort Personligt eller et Rejsekort Flex.

3. Rejs videre indenfor 30 minutter

Når du skifter transportmiddel, skal du ikke checke ud undervejs, men blot checke ind i det nye transportmiddel.

Hvis du har checket ud, men checker ind i samme zone igen inden for en halv time, fortsætter du også på samme rejse.

Rejserne bliver kædet sammen på samme måde, som når dit klip på klippekortet gjaldt 1 time, hvad enten du checkede ud eller ej.

4. Hold øje med udløbsdatoen

Rejsekortet har en gyldighed på 5 år, hvorefter det udløber. Du kan se, hvilken dato dit rejsekort er gyldigt til ved at logge på selvbetjeningen og klikke på rejsekort indstillinger.

Udløbsdatoen kan du også finde direkte på forsiden af rejsekorts hjemmeside. Skriv nummeret på dit rejsekort i boksen og tryk på knappen 'slå kortet op'.

Når rejsekortet er udløbet, får du ikke automatisk et nyt tilsendt, så du skal selv være opmærksom på at bestille et nyt.

Du modtager en påmindelse på mail fra Rejsekortet A/S cirka en halvanden måned inden, dit kort udløber, så du har mulighed for at bestille et nyt.

Rejser du med anonymt rejsekort, kan du tjekke dit korts udløbsdato på en rejsekortautomat eller ved at spørge hos nærmeste salgssted. Du kan også bruge boksen på forsiden af Rejsekorts hjemmeside. 

Prisen for et nyt personligt eller flex rejsekort er 50 kroner, mens det anonyme rejsekort koster 80 kroner.

5. Klag det rigtige sted

Er du ikke tilfreds med din rejse, kan du klage. Det sker til Rejsekort Kundecenter eller til selskabet, du har rejst med.

Rejsekortet er ejet af trafikselskaberne bag, og de besvarer de fleste spørgsmål om brug og bestilling af rejsekortet.

Handler din klage om for eksempel en defekt rejsekortstander, skal du kontakte Rejsekort Kundecenter - og ikke et trafikselskab.