Undersøgelse: Periodekort på rejsekort

6. september 2016

Periodekort kan kombineres med rejsekort. Men hvordan vil du som pendler helst checke ind og ud? Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk har undersøgt de rejsendes forventninger og ønsker til det nye periodekort.

periodekort_paa_rejsekort_830x400.jpg

Undersøgelse: Periodekort på rejsekort
Foto:Forbrugerrådet Tænk

2 forskellige periodekort

Rejsekortet og trafikselskaberne har besluttet, at der bliver 2 forskellige løsninger på periodekortet.

  • Pendlerkort på rejsekort: Det klassiske periodekort kommer på plastik og fungerer præcis som det eksisterende periodekort.
  • ​Kombikortet: Dit periodekort flyttes over på dit rejsekort. Du kan både rejse i de forudbetalte zoner, men også rejse i andre zoner. De ekstra zoner bliver trukket på rejsekortet.
    Med kombikortet slipper du for at løbe ud af toget og checke ind, når du skal længere end periodekortets zoner.

Kortet skal være nemt og enkelt

Passagerpulsen har undersøgt, hvordan passagererne helst vil checke ind og ud med de nye muligheder for periodekort.

Undersøgelsen viser, at passagererne helst vil checke ind og checke ud så lidt som muligt. Men en stor del mener også, at det er acceptabelt, hvis man skal checke ind og ud, når rejsen fortsætter ud af de forudbetalte zoner.

Over halvdelen af passagererne ønsker, at de kan bruge ’pap-på-plastik’ løsningen ligesom det nuværende pap-periodekort. Samtidig synes 75 %, at det er ok at checke ind og ud på et kombikort, når rejsen fortsætter ud over sit abonnement.

Passagerpulsens anbefalinger og passagerernes ønsker er blevet taget med i trafikselskaberne og Rejsekortet A/S arbejde.

Download og læs hele undersøgelsen, hvor du kan se Passagerpulsens anbefalinger.

PDF-ikon pdf (1.04 MB)