Gå til hovedindhold

Undersøgelse: Kombinationsrejser - cykler og tog

Cyklen er et vigtigt transportmiddel til toget for mange passagerer og en forbedring af cykelforholdene kan potentielt tiltrække flere passagerer til kollektiv transport. Vi har undersøgt passagerernes oplevelser med at cykle til stationen og have cyklen med i toget.

Cyklen er et vigtigt transportmiddel til toget

Fire ud af ti af dem, der rejser med toget, cykler til stationen enten hver gang eller engang i mellem. Langt de fleste vælger at parkere cyklen på stationen fremfor at tage cyklen med i toget. Det er derfor vigtigt, at der er god gode muligheder for at parkere sin cykel. Det er særligt unge og passagerer i de fire største byer, som cykler til stationen.

Størst utilfredshed med cykelparkeringen i de fire største byer

Overordnet set er tilfredsheden med cykelparkeringen moderat. Der er størst utilfredshed med cykelparkeringen i de fire største byer. Det kan skyldes, at der generelt er færre cykelstativer i forhold til antal daglige passagerer på stationerne i de større byer.

At tage cyklen med toget sparer tid og det giver motion

Blandt de, der tager cyklen med i toget hver gang, svarer godt halvdelen, at det medvirker til at spare tid på rejsen. Det er altså med til at gøre kombinationen cykel og kollektiv transport mere konkurrencedygtig i forhold til bilen.