Gå til hovedindhold

Det mener Passagerpulsen om særtillæg og øvrige forskelle i rejseregler

Det skal være nemt og overskueligt at benytte kollektiv transport. Det betyder blandt andet, at det skal være nemt at gennemskue, hvad rejsen koster, og hvilke regler der gælder.

Fotokredit: Anette Sønderby Madsen
Metrostation i myldretid

Særtillæg som metrotillægget og øvrige forskelle i rejseregler, som knytter sig til et bestemt transportmiddel med til at gøre det mere uoverskueligt og besværligt at benytte kollektiv transport.

Her kan du læse, hvad vi mener om særtillæg og øvrige forskelle i rejseregler, og blive klogere på nogle af de forbedringer vi kæmper for på passagerernes vegne.

1. Særtillæg som metrotillægget bør fjernes

Metrotillægget er et stort tilbageskridt for passagererne i hovedstadsområdet, fordi tillægget gør billetsystemet mere uigennemskueligt og besværligt. Det er også et tilbageskridt for det arbejde, som trafikselskaber, myndigheder og politikere i årevis har gjort for et enkelt takst- og billetsystem på Sjælland.

Derfor mener vi, at sådanne særtillæg bør fjernes.

Det giver ikke mening, at metroen er et adskilt system, som man som passager skal overveje, om det kan betale sig at bruge. Især ikke, når mange passagerer blev tvunget over i metroen, da busruterne i København blev omlagt, så de ikke kører parallelt med metroen.

2. Øvrige forskelle i rejseregler bør minimeres

Det skal være nemt at gennemskue regler og priser, når man rejser med kollektiv transport. Derfor bør øvrige forskelle i rejseregler, som knytter sig til et bestemt transportmiddel, minimeres.

De forskelle, der måtte være, skal desuden være tydeligt markeret ved/i forbindelse med de bestemte transportmidler, så man som passagerer kan orientere sig, inden man stiger ombord.