Turist i København? 5 tip til bus, tog og metro

Skal du bruge bus, tog og metro til at komme rundt i København for at se den lille havfrue, Nyhavn og Tivoli? Her får du svar på 5 spørgsmål, som turister ofte stiller om den kollektive transport.

koebenhavn_830x400.jpg

Turist i København: Få svar på 5 spørgsmål om bus, tog og metro
Foto:iStock

Se engelsk udgave til dine gæster i bunden af artiklen.

Hvor kan jeg købe billet?

Automater er sat op på stationerne til tog og metro. Her kan du betale med kontant eller kort. Nogle stationer har billetsalg eller 7 Eleven-butikker, hvor du kan købe billetter.

I bussen kan du købe billetter kontant, men du kan højest betale med en 100 krone-seddel.

Du kan også købe din billet online på DSB’s hjemmeside op til 15 minutter før afgang. Husk at downloade din billet bagefter, så du kan fremvise den, selv når du ikke har adgang til internettet.

Smartphonebrugere kan downloade DOT’s app Mobilbilletter, hvor du både kan købe enkeltbilletter og mobilklippekort. Appen virker dog ikke med udenlandske telefonnumre.

Køb en billet, inden du stiger på toget, bussen eller metroen. Du kan ikke købe billetter i metroen eller toget. Hvis du rejser uden billet, får du en bøde på op til 750 kroner.

Hvad koster det at rejse med bus, tog og metro?

Hovedstadsområdet er opdelt i zoner, som bestemmer prisen for din rejse. Du skal købe mindst 2 zoner, når du begynder din rejse. Prisen for 2 zoner er 24 kroner.

2 zoner dækker det meste af det centrale København, og du kan rejse rundt i 1 time. Vær opmærksom på, at en tur til eller fra lufthavnen kræver 3 zoner.

Billetten kan du bruge til både bus, tog og metro, men kun inden for de zoner, som du har købt.

2 børn under 12 kan rejse gratis, når de er i selskab med en voksen med en gyldig billet.

Se hvordan du regner din billetpris ud

Hvordan kan jeg få rabat?

Rejser du på rejsekort er prisen for 2 zoner 15 kroner.  Har du ikke et rejsekort, kan du overveje et Citypass på enten 24 eller 72 timer.

Får du jævnligt gæster fra udlandet, kan du investere i et Rejsekort Flex, som dine gæster kan låne. Dine gæster kan også købe et anonymt rejsekort, som koster 80 kroner.

Læs mere om Rejsekort Flex

Læs mere om Rejsekort Anonymt

Citypass kan du købe i automater på Københavns Hovedbanegård, i Lufthavnen, i billetautomater, på SMS og i appen Mobilbilletter. Det sælges også via internettet og på visse hoteller, hvor du får det som en Mobilbillet.

Billetten gælder i zonerne 1-4. Citypass virker også på mobiltelefoner fra udlandet. Her er det muligt at vælge, hvilket land mobilen kommer fra og indtaste mobilnummeret.

24-timers billetten gælder i alle zoner i 24 timer. Den kan du købe på stationer, i billetautomater, på SMS, i appen Mobilbilletter eller hos DOT.

Copenhagen Card er en mulighed, hvis I skal se mange seværdigheder, for det giver også rabat eller gratis adgang til flere museer og lignende.

Kortet kan du købe på større stationer og på de fleste turist- og rejsebureauer samt på mange hoteller. Kortet gælder i 24, 48, 72 eller 120 timer fra det tidspunkt, det er lavet.

Læs mere om de forskellige typer af billetter

Hvor kører busserne og togene hen?

Copenhagen Visitor Center har et bykort, som viser de forskellige bus- og togruter i København. Du kan også få en oversigt over metrolinjerne. Centeret ligger på Vesterbrogade over for Tivoli.

Rejseplanen kan du også bruge til at planlægge din tur rundt til de forskellige oplevelser.

Planlæg din rejse på Rejseplanen

Hvordan kommer jeg til Langelinie?

Langelinie er et populært sted både for krydstogtturister, der skal ud til bådene, men også for dem, der vil se den lille havfrue.

Tag bus 26 direkte til Langelinie eller gå fra Østerport Station. Det tager cirka 15 minutter.

Krydstogtturister, som skal ud til bådene i Nordhavn, kan tage bus 25 eller bus 27 fra Østerport Station.

Læs mere om transport rundt i København

Klik på Download PDF for at få svarene på engelsk

PDF-ikon pdf (430.83 KB)

Få Passagerpulsens nyhedsbrev

Rejser du med bus, tog og metro? Få guider og gode råd til dine rettigheder leveret direkte i din indbakke.

Du får også vores nyeste undersøgelser af offentlig transport.

Tilmeld dig Passagerpulsens nyhedsbrev her – det udkommer ca. 1-2 gange om måneden.

Tilmeld