Turist i København? 5 tip til bus, tog og metro

14. august 2018

Skal du bruge bus, tog og metro til at komme rundt i København for at se den lille havfrue, Nyhavn og Tivoli? Få svar på 5 spørgsmål, som turister ofte stiller om den kollektive transport.

koebenhavn_830x400.jpg

Turist i København: Få svar på 5 spørgsmål om bus, tog og metro
Foto:iStock

Se engelsk udgave til dine gæster i bunden af artiklen.

Hvor kan jeg købe billet?

Billetautomater finder du på stationerne til tog og metro. Her kan du betale med kontanter eller kort. Nogle stationer har betjent billetsalg eller 7-Eleven-butikker, hvor du kan købe billetter.

I bussen kan du købe billetter kontant, men du kan højest betale med en hundredkroneseddel.

Du kan også købe din billet online på DSB’s hjemmeside op til 5 minutter før afgang. Husk at downloade eller printe din billet, så du også kan vise den, hvis du ikke er på internettet.

Smartphonebrugere kan downloade DOT’s app Mobilbilletter i Google Play eller Apples App Store. I appen kan du både købe enkeltbilletter og mobilklippekort. Appen virker dog ikke med udenlandske telefonnumre.

Køb en billet, inden du stiger på toget, bussen eller metroen. Du kan ikke købe billetter i metroen eller toget. Hvis du rejser uden billet, får du en bøde på op til 750 kroner.

Hvad koster det at rejse med bus, tog og metro?

Hovedstadsområdet er opdelt i zoner, som bestemmer prisen for din rejse. Du skal købe mindst 2 zoner, når du begynder din rejse. Prisen for 2 zoner er 24 kroner.

2 zoner dækker det meste af det centrale København, og du kan rejse rundt i 1 time. Vær opmærksom på, at en tur til eller fra lufthavnen kræver 3 zoner. En billet til 3 zoner koster 36 kroner.

Billetten kan du bruge til både bus, tog og metro, men kun inden for de zoner, du har købt.

2 børn under 12 år kan rejse gratis med en voksen, der har en gyldig billet. Prisen for børnebilletter i øvrigt er halv pris af taksten for en voksenbillet. Du kan rejse på børnebillet, indtil du fylder 16 år.

Hvordan kan jeg få rabat?

Rejsekort

Rejser du på rejsekort er prisen for 2 zoner 15 kroner. Mellem klokken 11 og 13 samt klokken 18 og 07, koster det kun 12 kroner. Det samme gælder i weekenden.

Børn op til 15 år betaler halv pris. En betalende voksen kan have 2 børn under 12 år med gratis.

Får du jævnligt gæster fra udlandet, kan du købe et Rejsekort Flex, som dine gæster kan låne.

Turister fra udlandet kan ikke købe Rejsekort Personligt eller Rejsekort Flex. Der kan i stedet købe et Rejsekort Anonymt, som koster 80 kroner.

Læs mere om Rejsekort Flex

Læs mere om Rejsekort Anonymt

24-timers-billet

DOT's 24-timers-billet giver dig mulighed for at rejse frit i 24 timer i hele hovedstadsområdets zone 1-99. 

24-timers-billetten koster 150 kroner for voksne og 75 kroner for børn. Du kan købe den online, i Mobilbilletter appen, i billetautomater på stationerne eller på udvalgte salgssteder. 

Læs mere om 24-timers-billetten hos DOT

Citypass

Citypass kan du købe i automater på Københavns Hovedbanegård, i Lufthavnen, i billetautomater, på SMS og i appen Mobilbilletter. Det sælges også via internettet og på visse hoteller, hvor du får det som en Mobilbillet.

Billetten gælder i zonerne 1-4. Citypass virker også på mobiltelefoner fra udlandet. Her er det muligt at vælge, hvilket land mobilen kommer fra og indtaste mobilnummeret.

Citypass kan købes til 24, 48, 72 eller 120 timer. Den kan du købe på stationer, i billetautomater, på SMS, i appen Mobilbilletter eller hos DOT. I appen Mobilbilletter kan du dog kun købe Citypass til 24 eller 72 timer.

Prisen starter ved 80 kroner for en voksen og 40 kroner for et barn, hvis kortet skal gælde i 24 timer. 

Læs mere om Citypass hos DOT

Copenhagen Card

Copenhagen Card er en mulighed, hvis I skal se mange seværdigheder, for det giver også rabat eller gratis adgang til flere museer og lignende. Med kortet kan du rejse frit i hele hovedstadsområdets zone 1-99.

Kortet kan du købe online, på større stationer, hos de fleste turist- og rejsebureauer samt på mange hoteller. Kortet gælder i 24, 48, 72 eller 120 timer fra det tidspunkt, det er lavet.

Prisen starter ved 399 kroner for en voksen og 199 kroner for et barn, hvis kortet skal gælde i 24 timer. En voksen kan tage 2 børn mellem 0 og 9 år med gratis.

Læs mere om Copenhagen Card på deres hjemmeside

Hvor kører busserne og togene hen?

Copenhagen Visitor Center har et bykort, som viser de forskellige bus- og togruter i København. Du kan også få en oversigt over metrolinjerne. Centeret ligger på Vesterbrogade over for Tivoli.

Rejseplanen kan du også bruge til at planlægge din tur rundt i byen.

Planlæg din rejse på Rejseplanen

Hvordan kommer jeg til Langelinie?

Langelinie er et populært sted både for krydstogtturister, der skal ud til bådene, men også for dem, der vil se den lille havfrue.

Tag bus 26 direkte til Langelinie eller gå fra Østerport Station. Det tager cirka 15 minutter.

Krydstogtturister, som skal ud til bådene i Nordhavn, kan tage bus 25 eller bus 27 fra Østerport Station.

Læs mere om transport rundt i København

Klik på Download PDF for at få svarene på engelsk

PDF-ikon pdf (456.18 KB)

Få Passagerpulsens nyhedsbrev

Rejser du med bus, tog og metro? Få guider og gode råd til dine rettigheder leveret direkte i din indbakke.

Du får også vores nyeste undersøgelser af offentlig transport.

Tilmeld dig Passagerpulsens nyhedsbrev her – det udkommer ca. 1-2 gange om måneden.

Tilmeld