Spar penge: Find den rigtige billet til bus, tog og metro

24. august 2017

Billettyper, priser og zoner til bus, tog og metro er svære at gennemskue. Især hvis du kun rejser en gang i mellem. Få 5 gode råd til billetkøbet.

kvinde_billetautomat

Kvinde står på perron og er ved at købe en billet i en automat
Foto: Getty Images

Find din rigtige billet

Spar penge ved at finde den rigtige billet til bus, tog og metro. Rejser du kun med bus, tog og metro en gang i mellem, kan det være svært at gennemskue, hvilken type billet du skal købe.

Passagerpulsen har samlet en række tips, så du nemmere kan finde den rigtige billet.

1.

Undersøg priser og billettyper

Søg på din rejse på rejseplanen.dk. Så kan du se priserne for de forskellige typer af billetter, når du klikker på Vis pris/køb billet.

Priserne kan være meget forskellige alt efter, om du rejser på rejsekort, kontantbillet eller mobilbillet. Rejsekort vil ofte være billigst, men der er tilfælde, hvor det er billigere med kontantbillet, 65-billet eller ung-billet.

Husk at tjekke priserne hos de private busselskaber, hvis du rejser over Storebælt. Selskaber som rødbillet.dk, rute1000.dk og Flixbus.dk er ikke en del af rejseplanen.dk.

2.

Køb billet i god tid og spar penge

Rejser du gennem flere takstgrænser, det vil sige en længere rejser på tværs af landet, så kan du spare penge ved at bestille din billet i god tid.

Unge og studerende med DSB ung kort kan holde øje med DSBs billige klapsædebilletter, hvor du kan rejse for 89 kroner på tværs af landet.

Orange-billetter er billige billetter, hvis du bestiller din rejse i god tid, og samtidig rejser på skæve tider af døgnet.

Billettyperne kommer frem som en mulighed, når du søger på rejseplanen.dk, hvis der er flere ledige.

3.

Tag ID med på rejsen

Husk at medbringe ID, hvis du rejser på Print-selv-billet eller rejsekort.

Togfører og billetkontrollører kan give dig en bøde, hvis du ikke kan bevise, at kortet eller billetten er din.

4.

Spar penge, når I er flere, der rejser sammen

Køb familiebillet eller gruppebillet, hvis I er flere, der rejser sammen.

Check gerne flere personer ind på dit rejsekort. Du kan for eksempel få 15 % grupperabat eller mere, hvis du rejser 3 eller flere personer på det samme rejsekort, når I rejser over en takstgrænse.

5.

Få hjælp fra selskabernes kundeservice

Få råd og vejledning fra trafikselskabernes kundeservice, hvis du skal på en mere kompliceret rejse. Det kan være billetter, hvor du skal med flere forskellige transportmidler eller rejse over flere takstgrænser.

Kundeservicemedarbejderne kan hjælpe dig med at finde den hurtigste rejserute og billigste billetter.