Gå til hovedindhold

Turist i København? 5 tip til bus, tog og metro

Skal du bruge bus, tog og metro til at komme rundt i København for at se den lille havfrue, Nyhavn og Tivoli? Få svar på 5 spørgsmål, som turister ofte stiller om den kollektive transport.

Fotokredit: Getty Images · 24. Juni 2021
Tre mennesker sidder på cykler og kigger på kort

Se en engelsk udgave af artiklen til dine gæster i bunden af artiklen.

Hvor kan jeg købe billet?

3 muligheder for at købe billet:

På stationen: Billetautomater finder du på stationerne til tog og metro. Her kan du betale med kontanter eller kort. Nogle stationer har betjent billetsalg eller 7-Eleven-butikker, hvor du kan købe billetter.

På hjemmesiden: Du kan også købe din billet online på DSB’s hjemmeside op til 5 minutter før afgang. Husk at downloade eller printe din billet, så du også kan vise den, hvis du ikke er på internettet.

På din mobiltelefon: Smartphonebrugere kan downloade DOT’s app Mobilbilletter i Google Play eller Apples App Store. Appen virker dog ikke med udenlandske telefonnumre. Eller du kan købe en SMS-billet ved at sende ved at sende en SMS til 1415.

Kontantbilletter kan du ikke købe i bussen på grund af corona.

Husk, at skal du rejse med regionaltog til for eksempel Louisiana, skal du have en gratis pladsbillet til rejsen.

Køb en billet, inden du stiger på toget, bussen eller metroen. Du kan ikke købe billetter i metroen eller toget. Rejser du uden billet, får du en bøde på op til 750 kroner.

  Hvad koster det at rejse med bus, tog og metro?

  Hovedstadsområdet er opdelt i zoner, som bestemmer prisen for din rejse. Du skal købe mindst 2 zoner, når du begynder din rejse. Prisen for en standardbillet til 2 zoner er 24 kroner.

  2 zoner dækker det meste af det centrale København, og du kan rejse rundt i 1 time og 15 minutter. Vær opmærksom på, at en tur til eller fra lufthavnen kræver 3 zoner. En billet til 3 zoner koster 36 kroner og er gyldig i 1 time og 30 minutter.

  Billetten kan du bruge til både bus, metro og tog, men kun inden for de zoner, du har købt.

  2 børn under 12 år kan rejse gratis med en voksen, der har en gyldig billet. Prisen for børnebilletter i øvrigt er halv pris af taksten for en voksenbillet. Du kan rejse på børnebillet, indtil du fylder 16 år.

  Hvordan kan jeg få rabat?

  Rejsekort

  Rejser du i bus og tog på rejsekort, er prisen for 2 zoner 16,5 kroner og 18,10 kroner, hvis du rejser med metroen. Mellem klokken 11 og 13 samt klokken 18 og 07, koster det henholdsvis kun 13,20 kroner og 14,48 kroner. Det samme gælder i weekenden.

  Børn op til 15 år betaler halv pris. En betalende voksen kan have 2 børn under 12 år med gratis.

  Får du jævnligt gæster fra udlandet, kan du købe et Rejsekort Flex, som dine gæster kan låne.

  Turister fra udlandet kan ikke købe Rejsekort Personligt eller Rejsekort Flex. De kan i stedet købe et Rejsekort Anonymt, som koster 80 kroner.

  City Pass

  City Pass kan du købe i automater på Københavns Hovedbanegård, i Lufthavnen, i billetautomater, på SMS og i appen Mobilbilletter. Det sælges også via internettet og på visse hoteller, hvor du får det som en mobilbillet.

  I appen Mobilbilletter kan du dog kun købe City Pass Small til 24 eller 72 timer eller et City Pass Large til 24 timer. 

  Billetten kan du købe i 2 størrelser. Et City Pass Small gælder til zonerne 1-4, et City Pass Large gælder i zonerne 1-99. City Pass virker også på mobiltelefoner fra udlandet. Her kan du vælge, hvilket land mobilen kommer fra, og indtaste mobilnummeret.

  City Pass kan købes til 24, 48, 72 eller 120 timer. 

  Prisen på et City Pass Small starter ved 80 kroner for en voksen og 40 kroner for et barn, hvis kortet skal gælde i 24 timer.

  Et City Pass Large koster fra 160 kroner for en voksen og 80 kroner for et barn, hvis billetten skal gælde i 24 timer.

  Copenhagen Card

  Copenhagen Card er en mulighed, hvis I skal se mange seværdigheder, for det giver også rabat eller gratis adgang til flere museer og lignende. Med kortet kan du rejse frit i hele hovedstadsområdets zone 1-99.

  Kortet kan du købe online, på større stationer, hos de fleste turist- og rejsebureauer samt på mange hoteller. Kortet gælder i 24, 48, 72 eller 120 timer fra det tidspunkt, det er lavet.

  Prisen starter ved 419 kroner for en voksen og 209 kroner for et barn, hvis kortet skal gælde i 24 timer. En voksen kan tage 2 børn mellem 0 og 9 år med gratis.

  Hvor kører busserne og togene hen?

  Copenhagen Visitor Center har et bykort, som viser de forskellige bus- og togruter i København. Du kan også få en oversigt over metrolinjerne. Centeret ligger på Vesterbrogade over for Tivoli.

  Rejseplanen kan du også bruge til at planlægge din tur rundt i byen.

  Hvordan kommer jeg til Langelinie?

  Langelinie er et populært sted både for krydstogtturister, der skal ud til bådene, men også for dem, der vil se den lille havfrue.

  Tag bus 27 direkte til Langelinie eller gå fra Østerport Station. Det tager cirka 15 minutter.

  Krydstogtturister, som skal ud til bådene i Nordhavn, kan tage metroen til Orientkaj og derfra bus 164 til krydstogtterminalerne.

  Læs den engelske udgave af artiklen her

  Klik på Download PDF for at læse artiklen på engelsk

   

  Download PDF