Gå til hovedindhold

Periodekort på Sjælland: Rejs længere til samme pris 

Rejser du på Sjælland med et pendlerkort? Så kan du muligvis få flere zoner til samme pris. Sådan får du mere for dine penge.

Fotokredit: Getty Images · 18. August 2020
Glade mennesker på togperron

Pendlerkort til lange rejser gælder til naturlige rejseveje

Har du et periodekort til 9 eller flere zoner på Sjælland? Så kan du måske få ekstra zoner til samme pris.

Periodekort til 9 zoner eller mere på Sjælland køber du af DOT. DOT laver kortene på en særlig måde, hvor du får ekstra zoner med i prisen, hvis du kan komme fra A til B på flere måder.

Prisen på periodekortet bliver beregnet ud fra den længste "naturlige rejsevej" mellem din start- og destinationszone. Men du kan også bruge andre "naturlige rejseveje" frem og tilbage.

Pendler du for eksempel fra Helsingør til Roskilde, gælder dit periodekort både til rejser over København og rejser over Hillerød. Kortet gælder til 31 zoner, men du betaler kun for 10 zoner.

Få flere zoner til prisen

Reglen om naturlige rejseveje kan du bruge til at få flere zoner på dit periodekort. 

Pendlere, som rejser mellem Helsingør og København, kan eksempelvis få 26 flere zoner til samme pris, hvis de køber et periodekort fra Helsingør til Risø.

Esben Kolind har lavet et værktøj, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om du kan få flere zoner med i prisen. 

Du skal vælge din start- og destinationszone og får derefter at vide, om du har mulighed for at få flere zoner med til prisen.

Værktøjet er udviklet af en privatperson, og du skal derfor altid selv tjekke oplysningerne hos DOT og være sikker på, at dit pendlerkort gælder, hvor det skal.