Udløbet Rejsekort? Sådan bestiller du et nyt

6. oktober 2022

Du skal bestille et nyt Rejsekort, inden dit gamle udløber, hvis du vil beholde din betalingsaftale og dit rabattrin. Se, hvordan du gør, her.

Udloebet Rejsekort? Saadan bestiller du et nyt.png

Udloebet Rejsekort? Saadan bestiller du et nyt

Hvorfor skal jeg have nyt rejsekort, når det stadig virker fint?

Chippen i dit rejsekort har en begrænset levetid. Derfor har Rejsekort A/S besluttet, at de spærrer dit kort automatisk, når du har haft det i fem år.

Kortet bliver spærret inden, så du ikke oplever helt uden varsel, at stå med et rejsekort, som ikke virker længere.

Ønsker du fortsat at bruge rejsekort, skal du bestille et nyt.

Hvorfor skal jeg betale 50 kroner for et nyt rejsekort?

Omkostninger ved at lave et rejsekort er cirka 50 kroner.

Bestiller du rejsekortet, så det skal sendes hjem til dig, dækker de 50 kroner selve kortet, administrationen, kuverten, porto, mv.

Køber du kortet ved et salgssted er omkostningerne cirka 50 kroner. Håndteringen og administrationen er dyrere, men der er til gengæld ikke omkostninger til eksempelvis kuvert og porto.

Trafikselskaberne, der ejer Rejsekort A/S, har valgt, at passagererne skal betale omkostningerne i forbindelse med kortudstedelsen.

Hvad sker der med mine rabattrin og tank-op-aftale?

Bestiller du dit nye rejsekort, inden det gamle udløber, bliver dit rabattrin overført til det nye kort. Har du en tank-op-aftale, flytter den også med.

Hvordan får jeg et nyt rejsekort?

Rejsekortet sender dig en mail med en påmindelse cirka halvanden måned før, dit rejsekort udløber. I mailen står der, hvordan du bestiller et nyt. Du får kun mailen, hvis du har et Rejsekort Personligt eller et Rejsekort Flex.

Det koster 50 kroner at få et nyt rejsekort, hvis det er Personligt eller Flex. Et nyt Rejsekort Anonymt koster 80 kroner.

Fra du bestiller, kan der gå 7-10 dage, før du modtager dit nye rejsekort. Derfor er det en god idé at bestille i god tid, så du har dit nye rejsekort, inden det gamle udløber.

Kan jeg få de penge tilbage, der stod på mit kort?

Saldoen fra dit gamle rejsekort bliver automatisk udbetalt til din NemKonto. Det gælder ikke, hvis du har et anonymt rejsekort. Der skal du selv henvende dig til Rejsekorts Kundeservicecenter eller et salgssted for at få udbetalt dine penge. 

Find dit nærmeste salgssted på Rejsekorts hjemmeside

Pengene kan du vælge at få udbetalt til din NemKonto, hvis du oplyser dit CPR-nummer. Du kan også vælge at få dem udbetalt kontant eller til en anden konto i en dansk bank. Du skal oplyse navn og adresse for at få udbetalt pengene.

Kontakt Rejsekort inden dit kort udløber. Når først kortet er udløbet, kan du ikke få pengene tilbage på et salgssted. Du skal i stedet sende dit rejsekort ind per post, og få udbetalt dine penge til en dansk bankkonto.

Ring til Rejsekort Kundecenter på 7011 3333 for at høre mere om, hvordan du skal gøre.

Hvornår udløber mit Rejsekort?

Du kan se udløbsdatoen på dit rejsekort på Rejsekorts hjemmeside. Indtast nummeret på dit rejsekort og få vist udløbsdatoen.

Tjek din udløbsdato på Rejsekorts hjemmeside

Passagerpulsen mener:

Det er ikke god kundeservice, at passagererne selv skal bestille et nyt Rejsekort, og at deres eksisterende rejsekortsaldo ikke automatisk overføres til det nye kort. Passagerpulsens undersøgelse (2018) viser, at 79 procent af rejsekortbrugerne er utilfredse med, at fornyelsen ikke sker automatisk. 

Vi mener, at kunderne ved køb af Rejsekort skal have mulighed for at vælge, om de ønsker et nyt kort tilsendt automatisk, når det gamle udløber. Derudover bør saldoen automatisk overføres til det nye kort.

Gebyrerne på 50 og 80 kroner for et nyt kort er en dårlig løsning. Det er uigennemskueligt for passagererne, hvad prisen dækker over. Gebyrerne kunne med fordel fungere som pant, som kunderne får tilbage, når de afleverer deres brugte/udløbne kort. Er det ikke muligt, bør omkostningerne fordeles på alle rejser, så de bliver en del af rejsens pris. Samlet set må det dog ikke blive dyrere for brugerne.