Blog: Togforsinkelser giver en times ventetid på bussen

11. august 2016

Toget skal helst komme til tiden, når Conny Hansen kører til og fra arbejde. Rejsen er normalt på over 100 kilometer, og selv et par minutter kan give store problemer. Her fortæller hun om følgerne, når toget bliver ramt af forsinkelser.

ic4_tog_830x400.jpg

Blog: Togforsinkelser giver en times ventetid på bussen
Foto: iStock

Forsinkelsen koster min tid

Toget bruger jeg hver dag mellem Nykøbing Falster og Østerport. Og af og til om sommeren kører jeg også med bus fra Nysted på Lolland.

Busafgangene passer dog ikke, når toget er forsinket.

Kommer toget 2.59 minutter for sent til stationen, som er inden for rettidigheden, har jeg svært ved at nå bussen om eftermiddagen.

Selvom jeg skynder mig ned af trapperne og løber ud til bussen, er det næsten umuligt at nå fra perronen og ned til busholdepladsen. Jeg har adskillige gange oplevet, at bussen lige er kørt, når jeg kommer ud af gangen.

Bussen er kørt, og det betyder 1 times ventetid – ikke sjovt!

Bedre samarbejde mellem bus og tog

Hvorfor er der ikke et bedre samarbejde mellem tog og bus?

Tænk, at selskaberne i 2016 ikke kan samarbejde ordentligt omkring dette.

Som passager, der ikke har kendskab til de bagvedliggende forhandlinger mellem region og busselskab, oplever du at blive frustreret. Jeg tænker, at det er så let at kommunikere og give besked til hinanden.

Jeg ved, at det ikke er chaufførernes skyld, eller deres opgave, da de har rigeligt at se til.

Forsinkelser er imidlertid hverdag for os passagerer, og vi oplever det som meget generende. 

Togselskaberne kan som regel godt finde ud af at fortælle om tilslutninger til andre tog, når du nærmer dig destinationen. Men det er som om, at forskellige transportformer, og kommunikationen i mellem dem, ikke eksisterer. Det er et problem.

God information ønskes

Forsinkelser kan ikke helt undgås. Men lidt information om dem vil være en stor hjælp, da du så er forberedt og kan træffe en beslutning om, hvad du skal gøre, inden du når frem.

Personligt har den manglende information gjort, at jeg i vinterperioden har opgivet at gå til sport, der starter kort efter, at toget skulle ankomme til stationen.

Valget traf jeg, selvom jeg havde fundet et træningshold, hvor der var 30 minutter til mødetid efter ankomst til Nykøbing Falster – der blev simpelthen for meget forsømmelse.

Problemet opstår især, når du kommer ud i provinsen, fordi der er færre forbindelser.

Rejser jeg til København, tager jeg det ikke lige så tungt, hvis toget er forsinket. Her er næsten altid en anden bus, S-tog eller metro på vej.  

Ønsket fra mig er, at der skal være mere samarbejde på tværs af selskaberne, og mere information om forsinkelser til passagererne. Det ville gøre det hele lettere.

Skrevet af

Blog

Conny Hansen

Pendler
Conny pendler dagligt mellem hjemmet i Nykøbing Falster og arbejdspladsen nær Østerport. På sin rejse oplever hun konsekvensen, når toget rammes af forsinkelser.