Forsinkede passagerer: Det gik vi glip af

2. november 2017

Passagerer, som bliver forsinkede med bus, tog eller metro, kan ikke overholde deres aftaler og må svigte andre. Her er konsekvenserne for nogle af de passagerer, der er blevet forsinkede.

Forsinkelser paa skaerm

Skærm på station, hvor der er flere forsinkelser og aflysninger
Foto: Jeannette Helsted

Forsinkelser har konsekvenser

Kommer toget, bussen eller metroen ikke til tiden, kan det have stor betydning for din dag. Måske må du svigte dine kolleger eller familie, eller du går glip af vigtige begivenheder.

Passagerpulsen har spurgt passagererne, hvad de er gået glip af, fordi de blev forsinkede med den kollektive transport.

Må droppe fransk-undervisningen

Jeppe:

Min søn på 13 år går til fransk i Roskilde Ungdomsskole fra kl. 16.30 til 18. Da det ikke udbydes i Viby, hvor vi bor, skal han med toget kl. 16.05.
I går blev toget uden videre aflyst uden, at andre tog standsede i stedet. Det næste tog var så oven i købet forsinket. Det betød, at han gik glip af næsten halvdelen af undervisningen. Sker det mange flere gange, må han nok opgive sin franskundervisning.

Gratis arbejde eller komme for sent?

Ditte:

Jeg har ofte oplevet at komme for sent på arbejde, da jeg var i praktik, fordi bussen ofte var forsinket. Og dette er jeg bange for kommer til at ske igen, når jeg skal i praktik igen. Ofte har der været lidt tid mellem busserne, men forsinkelserne gør, at jeg ikke kan nå næste bus.

Jeg havde 2 valg: Enten at komme 15-30 min. for sent eller at møde 45-60 min. før - og så skulle arbejde ulønnet. Og hvem har lyst til at være den, der ofte kommer for sent, eller at skulle møde 1 time tidligere på arbejde netop pga. viden om forsinkelser.

Måtte droppe frisør-tiden

Michella:

Jeg skulle til frisøren med begge børn. Toget var 25 minutter forsinket, så vi måtte aflyse frisør-aftalen, da den halve time, vi ellers ville have haft i god tid inden frisøren, forsvandt i ventetid på, at toget skulle komme.

Ville ikke nå bussen til skovbørnehaven

Helle:

Bus 42 kom ikke (var udgået), så vi kunne ikke nå skovbørnehave-bussen, som afgår kl. 8.30. Vi måtte tage en taxa til 153 kroner for at nå det i allersidste øjeblik efter at have bedt børnehaven om at vente.

I mellemtiden nåede jeg alle mulige kalkulationer: Når vi det, hvis vi venter forgæves på bussen og må bestille en taxa? Skal vi opgive det? Barnet når at blive utrygt og en god morgen bliver dum.

Mens vi ventede forgæves talte afgangstælleren stille og roligt ned, så det så ud som om, det kørte efter planen. Men da der stod 0 min, kom der ingen bus, og så stod næste afgang der bare. Så der var ikke mulighed for at vide noget om aflysningen på forhånd, og man kunne for alvor føle sig til grin. Så meget for planlægning og rejsekort.

Nåede ikke Skype-aftale med søn

Kristine:

Jeg nåede ikke at Skype med min søn, som er i Fransk Polynesien og kun havde net i en halv time. Jeg var forsinket og sad derfor ikke foran computeren men stod op i et overfyldt tog :(

Sightseeing i Maribo på 15 minutter

Annelise:

Oktober 2016 skulle jeg til Maribo. Afgang fra København Hovedbanegård kl. 13.37 med planlagt ankomst til Nykøbing Falster, så tiden passede med lokalbanen mod Maribo.

Allerede i Roskilde blev toget forsinket af problemer med ”mekanik ved bagerste vogn”; 6-7 minutters forsinkelse. I ventetiden kørte et godstog forbi os, og da vi kunne køre videre, kørte vi så bag dette til Ringsted – yderligere forsinkelse.

Ved Tingsted på Falster var den gal igen. Et sporskifte virkede ikke – yderligere forsinkelse. Vi ankom endelig til Nykøbing Falster 5 minutter efter lokaltogets afgang. Det gav 25 minutters ventetid til næste afgang.

Ankomst til Maribo: Hurtigt til hotellet. En kop kaffe. Besøg i den vidunderligt beliggende domkirke. Nød stilheden og udsigten over søerne.

Så en tur gennem byens gader for at svinge lidt med Dankortet. HA HA HA!! Det blev til ca. 15. minutters handletid, for alle butikker lukkede kl. 17.