Blog: Hvor tit ser du en kørestol i bussen?

28. juni 2018

Susanne vil gerne give sit barnebarn gode oplevelser i København. Men barnebarnet bruger el-kørestol, og det betyder, at de ikke bare lige kan tage bussen.

blog-hvor-tit-ser-du-en-koerestol-i-bussen830x400.jpg

blog-hvor-tit-ser-du-en-koerestol-i-bussen
Foto: Getty Images

Hvor tit ser du en kørestol i bussen?

Ikke særligt tit vil jeg gætte, for det er nemlig ikke let at få en kørestol op en i en bus i Danmark, og slet ikke hvis man ikke har hjælpere med.

I andre storbyer i Europa, er der slidsker, så man kan køre lige ind i bussen.

Glemt i planlægningen?

I Danmark kan man tage barnevogne, klapvogne, rollatorer, ja selv cykler med på visse linier, men kørestole er "glemt" i planlægningen.

Jeg ville ønske, at indkøberne af nye busser satte sig i en kørestol og prøvede de udfordringer, der er i dagligdagen for medborgere med behov for en kørestol.

Jeg føler, at vi diskriminerer handicappede og bevægelseshæmmede i vores bustrafik ved ikke at sørge for en nemmere adgang for kørestole i busserne.

Mit dilemma

Jeg har et barnebarn, som bruger en elkørestol og ofte besøger mig i Brønshøj. Jeg vil gerne give hende nogle gode oplevelser, når hun er hos mig, men det er vi temmelig afskåret fra.

Jeg skal gå 4 km for at komme til Nørrebro Station, og så skal vi bestille hjælp til slidske og skifte tog for at komme til byen. Både linje 5C, 2A og 350S kører fra Brønshøj Torv.  

Selvom Brønshøj er et dejligt sted, kunne vi godt tænke os at se noget andet engang imellem.

Kan vi være det bekendt?

Jeg ved godt, at der er særlig bustrafik for handicappede, men bør offentlige busser ikke være for alle?

Tænk, hvis vi alle skulle planlægge en tur ud i det blå, en bytur, et smut i biografen eller i Tivoli flere dage i forvejen. Det kan gøres bedre!

Skrevet af

susanne_poerlov

Susanne Pørlov

Passager
Susanne Pørlov bor i Brønshøj og er bedstemor til en pige, der bruger el-kørestol. Hun ville ønske, at der var bedre mulighed for at have kørestol med i busserne i København, så hun kunne invitere sit barnebarn på flere spændende ture.