Turist i København? 5 tip til bus, tog og metro

Skal du have besøg fra udlandet, og planlægger du at bruge bus, tog og metro til at komme rundt i hovedstaden for at se den lille havfrue, Nyhavn og Tivoli? Så får du her svarene på 5 typiske spørgsmål, som turister ofte stiller omkring den kollektive transport.

Se engelsk udgave til dine gæster i bunden af artiklen.

Hvor kan jeg købe billet?

Automater er sat op på tog- og metrostationerne, hvor du kan betale med kontant eller kort. Nogle stationer har billetkontorer eller 7 Eleven butikker, hvor du kan købe billetter.

I bussen kan du købe billetter kontant, men du kan højest betale med en 100 krone-seddel.

Du kan også købe din billet online på DSB’s hjemmeside op til 15 minutter før afgang. Husk at downloade din billet bagefter, så du kan fremvise den, selvom din internetforbindelse forsvinder.

Smartphonebrugere kan downloade DOT’s app Mobilbilletter, hvor du både kan købe enkeltbilletter og mobilklippekort. App'en virker dog ikke med udenlandske telefonnumre.

Det er vigtigt, at du køber en billet, inden du stiger på toget, bussen eller metroen. Du kan ikke købe billetter i metroen eller toget. Hvis du rejser uden billet, får du en bøde på op til 750 kroner.

Hvad koster det at rejse med bus, tog og metro?

Hovedstadsområdet er opdelt i forskellige zoner, som bestemmer prisen for din rejse. Du skal som minimum købe 2 zoner, når du begynder din rejse. Kontantprisen for 2 zoner er 24 kroner.

2 zoner dækker det meste af det centrale København, og du kan rejse rundt i 1 time. Vær opmærksom på, at en tur til eller fra lufthavnen kræver 3 zoner.

Når du har købt en billet, kan du bruge den til både bus, tog og metro, men kun inden for de zoner, som du har købt.

2 børn under 12 kan rejse gratis, når de er i selskab med en voksen med en gyldig billet.

Se hvordan du regner din billetpris ud

Hvilke rabatmuligheder har jeg?

Rejser du på rejsekort er prisen for 2 zoner 15 kroner.  Har du ikke et rejsekort, kan du overveje et Citypass på enten 24 eller 72 timer.

Får du jævnligt gæster fra udlandet, kan du overveje, at investere i et Rejsekort Flex, som du kan låne ud til dine gæster. Dine gæster kan også købe et anonymt rejsekort, som koster 80 kroner.

Læs mere om Rejsekort Flex

Læs mere om Rejsekort Anonymt

Citypass kan du købe i automater på Københavns Hovedbanegård, i Lufthavnen, i billetautomater, på SMS, i Mobilbillet-app’en, og det sælges også via internet og på visse hoteller, med levering som Mobilbillet. Billetten gælder i zonerne 1-4. Citypass virker også på mobiltelefoner fra udlandet. Her er det muligt, at vælge hvilket land mobilen kommer fra og indtaste mobilnummeret.

24-timers billetten gælder i alle zoner i 24 timer. Den kan du købe på stationer, i billetautomater, på SMS, i Mobilbillet-app’en eller hos Movia Kortsalg.

Copenhagen Card er et godt alternativ, hvis I skal se en masse seværdigheder, for det giver samtidig fri adgang eller adgang til nedsat pris til en række museer og lignende. Du kan købe kortet på større stationer og på de fleste turist- og rejsebureauer samt på mange hoteller. Kortet gælder i 24, 48, 72 eller 120 timer fra det tidspunkt, det er udstedt.

Læs mere om de forskellige billettyper

Hvor kører busserne og togene hen?

Copenhagen Visitor Center, som ligger på Vesterbrogade over for Tivoli, har et bykort, som viser de forskellige bus- og togruter i København. Du kan også få en oversigt over metrolinjerne.

Rejseplanen kan du også bruge til at planlægge din tur rundt til de forskellige oplevelser.

Planlæg din rejse på Rejseplanen

Hvordan kommer jeg til Langelinie?

Langelinie er et efterspurgt sted i København, både for de mange krydstogtturister, der skal ud til deres både, men også de mange, der vil se den lille havfrue.

Tag bus 26 direkte til Langelinie eller gå fra Østerport Station. Det tager cirka 15 minutter.

Krydstogtturister, som skal ud til krydstogtterminalerne i Nordhavn, kan tage bus 25 eller bus 27 fra Østerport Station.

Læs mere om transport rundt i København

Klik på Download PDF for at få svarene på engelsk

PDF-ikon pdf (430.83 KB)

Få Passagerpulsens nyhedsbrev

Rejser du med bus, tog og metro? Få guider og gode råd til dine rettigheder leveret direkte i din indbakke.

Du får også vores nyeste undersøgelser af offentlig transport.

Tilmeld dig Passagerpulsens nyhedsbrev her – det udkommer ca. 1-2 gang om måneden.

Tilmeld