Rejsekort: Hvilken type skal du vælge?

31. juli 2017

Rejsekortet kan du få i 5 forskellige typer. Er du i tvivl om, hvilket du skal vælge? Læs om de forskellige typer kort, og se hvilket et, der passer bedst til dig.

Vælg det rigtige rejsekort

Rejsekortet findes i 5 forskellige udgaver:

 • Rejsekort personlig
 • Rejsekort flex
 • Rejsekort anonymt
 • Rejsekort pendlerkort
 • Rejsekort pendler kombi-kort

Hvilket kort du skal vælge afhænger blandet andet af din alder, hvor tit du rejser, om du vil dele kortet med andre osv.

Læs mere om de forskellige korttyper, og blive klogere på, hvilket et du skal vælge herunder.

5 forskellige typer rejsekort

Rejsekort personligt

Personligt rejsekort kan du købe til:

 • voksen over 16 år
 • barn mellem 0-15 år
 • ung mellem 16-25 år eller på SU
 • pensionist over 65 eller førtidspensionist
 • eller handicap

Kortet kan kun bruges af den, der ejer kortet, og prisen er 50 kroner. Du kan dog bruge kortet til at tage andre med på din rejse.

Få størst mulig mængderabat med det personlige rejsekort, og få også adgang til selvbetjening online og en tank-op-funktion, så du altid har penge på kortet.
Mængderabatten gælder ikke på Sjælland eller på lokale rejser i Syd- og Sønderjylland.

Mister du kortet, kan du spærre det, så andre ikke kan misbruge det.

Personlige oplysninger

Personlige oplysninger som dit CPR-nummer, navn, adresse og telefonnummer skal du oplyse, når du køber personligt eller flex rejsekort.

Rejsekort A/S registrerer også:

 • korttype,
 • kundetype,
 • fødselsdato,
 • udløbsdato,
 • eventuelle tank-op-aftaler,
 • tid og sted for check ind og check ud,
 • billetkontroller,
 • rejsens pris
 • og saldoen på dit kort.

Læs, hvad Rejsekort A/S gør med dine personlige oplysninger

Se, hvilken rabat du får på dit rejsekort på Rejseplanen

Læs, hvad der skal stå af mindstebeløb på dit rejsekort

Bliv klogere på reglerne for at købe et Rejsekort-handicap på rejsekortets hjemmeside

Rejsekort flex

Flex rejsekort kan du købe til voksen over 16 år eller barn mellem 0-15 år. Prisen er 50 kroner.

Kortet kan du låne ud til andre, så I er flere i familien, der kan bruge det, og du får også adgang til selvbetjening online og tank-op-funktion.

Mister du kortet, kan du spærre det, så andre ikke kan misbruge det.

Rejsekort flex giver ikke den samme mængderabat, som du får med det personlige rejsekort. Ligesom med de personlige rejser gælder mængde- og introduktionsrabat ikke på Sjælland eller på lokale rejser i Syd- og Sønderjylland.

Cyklen eller hunden kan få sit eget rejsekort flex, hvis du ofte tager dem med i for eksempel DSB-tog eller Metro. Har du et rejsekort personligt, kan du også checke din cykel eller hund ind på det, men så betaler du altid for dig selv også. Hvis du normalt rejser på et periodekort, risikerer du at betale dobbelt for dig selv.

Læs, hvordan du køber et rejsekort flex til cykel eller hund på rejsekortets hjemmeside

Sådan fungerer online selvbetjening og tank-op på rejsekort

Se, hvad der skal der stå af mindstebeløb på dit rejsekort

Rejsekort anonymt

Ønsker du ikke at dele dine personlige oplysninger, så er det anonyme rejsekort måske noget for dig.

Anonymt rejsekort kan du låne ud til andre, og kortet koster 80 kroner. Du skal købe kortet hos et af de udvalgte salgssteder eller i rejsekortautomaterne på metrostationerne, Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn.

Rejsekort anonymt kan du kun købe til kundetyperne barn og voksen.

Rejsekort anonymt giver mindre rabat, end du får med de andre kundetyper. Mængderabat gælder ikke på Sjælland og på lokale rejser i Syd- og Sønderjylland.

Se, hvor du kan købe rejsekort anonymt og reglerne for det på rejsekortets hjemmeside

Læs, hvad der skal stå af mindstebeløb på dit rejsekort

Rejsekort pendlerkort

Pendlerkortet er til dig, der rejser meget på en bestemt strækning, og som ikke ønsker at skulle checke ind og ud hele tiden. Du kan købe og bruge kortet på Fyn, Sjælland, Lolland, Falster og i Syd- og Sønderjylland i øjeblikket.  

Rejsekortet er personligt og kan kun bruges af dig. Det betyder, at du ikke kan tage nogle med på din rejse, og at du ikke kan låne kortet ud.

Pendlerkortet skal fornyes med minimum 30 dage og maksimum 180 dage. Det kan du gøre på rejsekortautomater på stationerne eller med online selvbetjening.

Check kun ind med dit pendlerkort, når du skal aktivere det. Du skal kun checke fast ind, når du tager bussen, så chaufføren kan se, at du har en gyldig billet. Check ud er ikke nødvendigt, uanset om du rejser med bus, tog eller metro.

Rejser du uden for din pendlerzoner, skal du bruge en billet til de zoner, som ikke er dækket af dit rejsekort pendlerkort. Det kan være endnu et rejsekort, som du checker ind og ud med, eller en kontantbillet.

Sådan bestiller du dit pendlerkort på rejsekortets hjemmeside

Se, hvordan du bestiller pendlerkort til dit barn

Find ud af, hvad der skal til for at oprette fornyelsesaftale til dit barn

Rejsekort Pendler kombi-kort

Pendler kombi-kortet samler pendler- og rejsekort i et kort. Det betyder, at du både kan rejse og betale for en fast pendlerstrækning samt rejse i andre zoner med det samme kort.

Med dette kort skal du, i modsætning til pendlerkortet, altid checke ind og ud, når du starter, skifter og slutter din rejse. Du slipper dog for at skulle stå af bussen eller toget for at checke ind på ny, hvis du rejser ind i andre end dine faste zoner.

Pendler kombi-kortet er personligt og kan kun bruges af dig. Du kan dog have 2 børn med under 12 år.

Kortet virker indtil videre på Fyn, Syd- og Sønderjylland og Sjælland. Datoerne for Midt- og Nordjylland er ikke offentliggjort.

Se, hvad din rejse koster med med Pendler kombi-kortet

Relaterede artikler

Få Passagerpulsens nyhedsbrev

Rejser du med bus, tog eller metro? Så kan du få Passagerpulsens guider og gode råd til dine rettigheder som passager leveret direkte i din indbakke.

Du bliver også holdt opdateret om vores seneste undersøgelser af den kollektive transport.

Tilmeld dig Passagerpulsens nyhedsbrev her – det udkommer ca. 1-2 gang om måneden.

Tilmeld

Kommentarer

Pensionist med periodekort i København

Nu findes klippekortet ikke mere. Alternativet for pensionister i Kbh., der skal anvende klippekort i spærretiden findes ikke mere??? Hvad gør man så...

Sv: Pensionist med periodekort i København

Hej Tanja.
Ja, klippekortet var en rigtig god måde at supplere sit periodekort med.
Skal du bruge ekstra zoner eller klip, og har du en smartphone kan du købe en mobilbillet eller mobilklippekort i appen "DOT mobilbilletter".
Ellers kan du købe sms-billetter, kontantbilletter eller have et rejsekort ved siden af.
/Astrid, kommunikationsmedarbejder

Rejsekort flex

Jeg ville ønske jeg kunne købe rejsekort flex til mine udenlandske børnebørn, som kommer på besøg og lave en tank-op aftale for dem via min bank. Jeg har selv et pensionist rejsekort og er godt tilfreds, men har forbrugt mine muligheder for at lave flere tank-op aftaler. Mine børnebørn har ikke smartphone, der virker i DK, ikke visakort eller
SU. Der findes flexperiodekort, men de skal bruge daglig for at kunne betale sig og de er personlige og kan ikke deles mellem flere.
Mvh
Donald

Turist

Jeg får besøg af nogle amerikanere, og vil gerne vise dem København og omegn. Jeg kan selvfølgelig vælge at tage bilen, men vil hellere bruge offentlig transport, det har jeg gjort før. Hvordan eller hvilket kort skal disse udlændinge have og hvad er prisen?
Med venlig hilsen
KGH

Hvilket rejsekort?

Hej, Jeg bor i Blistrup, 3230 Græsted. Jeg tager til København ca. én gang om måneden. Jeg er 68 år. Hvilket rejsekort vil være det mest formålstjenlige for mig?
vh Elsa Gade

Personligt Pensionist-rejsekort

Jeg vil gerne vide, om der er spærretid på Pensionist-rejsekortet, og om jeg har lov til at tjekke flere personer ind på mit kort, som ikke er pensionister.
Med venlig hilsen
Carsten Rasch

Fordele på pensionistkort frem for alm. voksent kort

Jeg kan ikke få øje på hvilke fordele der er ved at have et pensionistkort i stedet for alm. voksenkort i hovedstadsområdet.

Svar til Else Gade

Den billigste måde at rejse på mandag-torsdag og lørdag er med en 65-billet købt fra Græsted til Haslev og Haslev - Tølløse retur. Det koster 44 kr.

Stå af og på hvor som helst i København. Det må man nemlig godt, selv om billetten gælder for en længere strækning.

Med rejsekort til zone 1 (København H) koster det derimod 49 kr. hver vej.

Vær opmærksom på, at 65-billetten ikke kan købes i bussen. Den skal købes på forhånd. Det anbefales at gøre det på www.dsb.dk til udskrivning på egen printer. Vis så denne billet i bussen.

Med venlig hilsen
Michael

Spærretid

Er der spærretid på pensionist rejsekort?

Kan man checke flere ind på et personligt pensionistrejsekort.

Jeg mener man kan checke flere personer, hunde og cykler ind, men min veninde har fået nej af personalet på hendes station. Mvh

Sv: Kan man checke flere ind på et personligt pensionistrejsekor

Kære Edel.
Så vidt jeg ved, kan I godt checke flere ind på et personligt pensionistrejsekort.
Se dette link: http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/pensionist/rejsekort-personligt.aspx
Du kan på denne side, se hvordan I skal gøre: http://www.rejsekort.dk/brug-rejsekort/saadan-bruger-du-rejsekort/check-...
Det eneste jeg er usikker på, det er, hvordan det foregår ift. kundetyper. Altså om du kan checke en pensionist mere ind, eller om det automatisk er til voksen-pris. Der ville jeg ringe til rejsekortets kundeservice for at få et helt klart svar.

/Astrid, kommunikationsmedarbejder

Spærretid på rejsekort pensionist

Er der spærretid på pensionistrejsekortet. Jeg kan se, at Mette Rachlin har spurgt om det tidligere, men jeg har ikke set svaret.

Sv: Spærretid på rejsekort pensionist

Kære Anne-Marie og Mette.

Det er et rigtig godt spørgsmål. Beklager, vi ikke har fået svaret i første omgang. Der står ikke noget på rejsekort.dk om, at man ikke må rejse på kortet på bestemte tidspunkter. Men jeg kan se, at priserne i Hovedstadsområdet er de samme hvad enten dit personlige rejsekort er til pensionist eller voksen.
Jeg vil gerne prøve at undersøge det nærmere.

/Astrid, kommunikationsmedarbejder

3 børn

Hej,
Jeg er alene med 3 børn, men må kun have 2 børn med på mit kort har jeg fået af vide af flere buschauffører, men de ved ikke hvad jeg skal gøre, andet en jeg kan få en bøde.
Hvad skal jeg gøre? Købe et ekstra kort?

Sv.: 3 børn

Hej Maiken

Det er ikke rigtigt, når buschaufførerne siger, at du ikke kan rejse med tre børn.
Det er korrekt, at det kun er de to af børnene, du kan have med gratis (de skal ifølge rejsekortets hjemmeside ikke tjekkes ind). Det tredje barn skal du have en barnebillet til.
Når I stiger på bussen, skal du ikke selv checke ind, men i stedet bede chaufføren checke dig og et barn ind på kortet.
Skriv til mig på mid@fbr.dk, hvis du her behov for yderligere information. Du må meget gerne oplyse, hvor i landet du oplever problemet (hvilket busselskab).

Håber det løser problemet.

De bedste hilsener

Michala, kommunikationsmedarbejder

Rejsekort køb

Kan man købe et rejsekort i en servicekiosk og få det med det samme. Bettina

SV: Rejsekort køb

Hej Bettina

Ja, du kan godt købe rejsekort i nogle servicekiosker. Der er flest kiosker, som forhandler det anonyme rejsekort. Hvis du vil købe personligt rejsekort, skal du til de større byer som f.eks. København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Se dette link for præcise adresser: http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/salgssteder.aspx?sps=a05691470f5d...

Husk at du skal have gyldig legitimation med, når du køber dit rejsekort.

De bedste hilsener

Camilla, kommunikationsmedarbejder

Tjekke saldo online og tanke op

Hej

Jeg har et anonymt rejsekort og vil høre om det er muligt at tjekke saldo og tanke det op på nettet, synes ikke det er muligt på rejsekort. dk, men jeg har talt med en, som har samme kort og kan tjekke saldo. Det kunne være rart, at man hjemmefra var klar over saldo.
Mvh. Tina

SV: Tjekke saldo online og tanke op

Hej Tina

Jeg har forhørt mig hos Rejsekortet, og det er ikke muligt at tjekke saldo og tanke op på nettet med et anonymt rejsekort. Du kan kun gøre det i rejsekortautomaterne på stationerne, eller i Rejsekorts salgs- og servicesteder. Det skyldes blandt andet, at det ikke vil være muligt for dig at bevare din anonymitet, hvis du skal kunne tjekke kortet på nettet.

/Camilla, kommunikationsmedarbejder

15 år

Min datter er netop fyldt 15, skal hun have nyt rejsekort ?

/jan

SV:15 år

Hej Jan
Beklager at jeg ikke har fået svaret dig før.

Voksenkundetypen starter først, når du er 16 år, så din datter bør kunne rejse på det rejsekort, som hun har nu. Men jeg er ved at undersøge hos rejsekortet, om hun skal oprettes selvstændigt som kunde, så hun får egen adgang til selvbetjening.

Jeg vender tilbage, så snart jeg har fået et svar.

Mvh Camilla, kommunikationsmedarbejder

Rejsekort personligt eller rejsekort flex

Jeg har læst om begge rejsekort - også om bedre mængderabat på det personlige kort. Men vi her i familien rejser så lidt, at vi ikke vil kunne få mængderabat. Er der andre fordele ved det personlige kort?
Og kan man ændre rejsekortet fra flex til personligt?
På forhånd tak for svarene.
VH Birgit

SV: Rejsekort personligt eller rejsekort flex

Hej Birgit

Tak for dine spørgsmål. Rejsekort personligt og Rejsekort flex er 2 forskellige korttyper, så du kan ikke ændre dit valg undervejs uden at købe et nyt.

Hvad I skal vælge af korttype afhænger af jeres behov som familie. Har I behov for at bruge kortet samtidig men til 2 forskellige rejser, så kan Rejsekort personligt være et godt valg. Men hvis I primært rejser sammen eller på forskellige tidspunkter, kan Rejsekort flex også være en mulighed.

Rejsekortet har lavet en oversigt, som jeg vil henvise til. Her kan du hurtigt se, hvad du får på det ene kort frem for det andet: http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/sammenlign-rejsekort.aspx

Mvh Camilla, kommunikationsmedarbejder

Hvilket rejsekort?

Tak for svaret.
Jeg har læst linket: http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/sammenlign-rejsekort.aspx
Og har nu et andet spørgsmål.
Hvorfor købe flexkort? For mig at se, er det kun for at spare 50 kr. i oprettelse samt ikke have for mange pengene stående på flexkortene, hvis der skal oprettes flere. Er der flere fordele?
Venlig hilsen Birgit

SV: Hvilket rejsekort?

Hej Birgit.

Fordelen ved et flexkort - frem for et personligt - er, at I alle kan bruge det i familien. Det vil sige, at du kan bruge det den ene dag og næste dag kan din mand, børn eller andre bruge det.
Et personligt kort kan kun bruges af den person, som ejer kortet.
Håber, du kan bruge svaret.

Mvh. Astrid, kommunikationsmedarbejder

Personligt kort til min mor?

Jeg har selv et personligt kort med tank-op aftale, og vil gerne give min mor et pensionistkort med tank-op. Hun er ikke på nettet og har ikke en smart phone, er det muligt at lægge et ekstra kort til min personlige aftale, eller hvordan gør jeg så hun også kan benytte Rejsekortet? Synes ikke jeg umiddelbart kan finde svar nogen stedet.
Venlig hilsen Søs

SV: Personligt kort til min mor?

Hej Søs.

Du kan godt tilknytte et andet rejsekort til din tank-op-aftale.
Du kan læse mere på rejsekort.dk: http://www.rejsekort.dk/kundeservice/spoergsmaal-og-svar/tank-op-og-tank...

Håber du kan bruge svaret.
/Astrid, kommunikationsmedarbejder

Pensionistkort versus alm. voksenkort i hovedstaden

Hvad er forskellen på et pensionist-rejsekort i forhold til alm. voksen-rejsekort, billetprisen er jo det samme, i hvert fald i hovedstaden? Er det kun i hovedstaden, der ikke er forskel i prisen eller er er over hele landet?
Venlig hilsen Sunrid

SV: Pensionistkort versus alm. voksenkort i hovedstaden

Hej Sunrid.

Det er et godt spørgsmål, du kommer med. Det er rigtigt, at prisen er den samme, når du bruger et voksen rejsekort og et pensionistrejsekort på Sjælland. Det samme gør sig gældende i Sydjylland og på Fyn. De andre steder i landet, samt når du rejser på tværs over Storebælt, får du en billigere pris med pensionistrejsekortet.
Du kan læse mere om priserne for de forskellige landsdele og kundetyper på rejseplanens hjemmeside:
http://www.rejseplanen.dk/bin/help.exe/mn?L=vs_rkfc&tpl=prisblad#bilag2

/Astrid, kommunikationsmedarbejder

Pendler kombi kort

Blot en præcisering
Det fremgår alle steder, at et pendler kombi kort er "fordelene fra rejsekort og pendlerkort i ét kort". Dette er ikke korrekt. På pendlerkortet kan man i KBH området vælge de zoner man skal bruge. På pendler kombi kortet kan man ikke have zone 2 uden zone 1. Jeg bliver således tvunget til at betale for en ekstra zone (zone 1, som jeg ikke skal bruge i hverdagene og som i mit tilfælde koster kr 175 ekstra) eller også skal jeg have to kort. Jeg vil mene, at det er falsk markedsføring.

Hvilke kort skal vi vælge

Mine børn er blevet 18 år og kører ofte i bil til deres uddannelsessted. De har ungdomskoret nu til tog, men hvad skal de nu vælge, når de ikke har brug for kortet hver dag?

Tilføj kommentar

Din e-mail bliver kun set af Passagerpulsen, når vi godkender din kommentar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.