Rejseplanen: Snart med færge, taxi og delebiler

27. april 2017

Taxi, færge eller måske et lift med en delebil. I efteråret 2017 kan du vælge mellem flere transportmidler, når du rejser med kollektiv transport i Nordjylland.

nt_bus_skov830x400.jpg

Bus fra Nordjyllands Trafikselskab kører igennem en skov
Foto: Nordjyllands Trafikselskab/Rasmus Degnbol

Rejseplanen bliver udvidet i Nordjylland

Nordjyllands Trafikselskab har fået 5 millioner kroner til at udbygge Rejseplanen med private transporttilbud i en ny app.

Rejseplanen kommer til at fungere, som du kender den i dag. Der vil bare være flere bud på, hvordan du kommer frem til din destination.

Bor du i Region Nordjylland er der stor sandsynlighed for, at du har over 2 kilometer til din nærmeste station. Det viser Passagerpulsens undersøgelse 'Danskernes holdning til kollektiv transport'.

Afstanden til stationen kan gøre, at du skal tage en anden form for transport for at komme hen til stationen.

Appen fra Nordjyllands Trafikselskab vil kunne hjælpe dig med at vælge, hvordan du bedst og nemmest kommer hen til stationen. Den kommer til både at vise dig både de private og kollektive transportmuligheder.

Se mere om undersøgelsen Danskernes holdning til kollektiv transport

Større skift mellem transportmidler

Danskerne kombinerer i stigende grad forskellige transportmidler som for eksempel bus, tog, cykel, bil, dele- og leasingbiler eller taxa alt efter, hvad der passer bedst i situationen.

Apper, der samler forskellige transporttilbud, har været forsøgt i storbyerne før, men at afprøve det i et landdistrikt for at skabe en bedre sammenhæng er nyt, skriver Nordjyllands Trafikselskab i en pressemeddelelse.

"Vi ved, at 3 ting er vigtige for os passagerer at kunne sammenligne, når vi skal vælge mellem transportmidler. Det er hvor lang tid tager det for mig, hvad skal jeg betale og hvilken belastning har det på miljøet," siger Asta Ostrowski, konstitueret projektchef i Passagerpulsen.

Færre får opfyldt behov for transport

Målet med appen er at sikre en bedre sammenhængende transport for nordjyderne, uanset om du er bosat i byen eller på landet. Det skriver Nordjyllands Trafikselskab i en pressemeddelelse.

3 ud af 4 nordjyder har under 1 kilometer hjemmefra til deres nærmeste busstoppested, men de føler ikke, at bus og tog kan opfylde deres transportbehov. Antallet er steget fra 17 % i 2014 til 24 % i 2016.

Passagerpulsen følger spændt med i projektet. Vi mener, at det er et skridt i den rigtige retning i forhold til at flere passagerer føler at bus og tog er et reelt alternativ og supplement til anden transport.

”Skal vi have et effektiv samlet transportsystem, skal den kollektive transport også være attraktiv. Det halter det desværre med lige nu, viser vores undersøgelser,” siger Asta Ostrowski.

Nordjyllands Trafikselskab vil udvikle appen i tæt dialog med de nordjyske passagerer, skriver de i pressemeddelelsen. Appen forventes at blive lanceret i løbet af 2017.

Fakta om den nye Rejseplanen app

Det ved vi om appen

Transport- og bygningsministeriet har bevilliget knap 5 millioner kroner til Nordjyllands Trafikselskab til at lave en app, som er en ny version af Rejseplanen.

Appen vil være en videreudvikling af den eksisterende Rejseplanen, og den vil bygge på den samme teknologiske platform, men indeholde både offentlige og private transporttilbud.

Kilde: Pressemeddelelse fra Nordjyllands Trafikselskab

Tilføj kommentar

Din e-mail bliver kun set af Passagerpulsen, når vi godkender din kommentar.
Opdatér Type the characters you see in this picture. Indtast de karakterer du ser i billedet. Hvis du ikke kan læse dem, skal du klikke på ikonet til venstre for billedet. Ingen forskel på store og små bogstaver.