Rejsegaranti og køb af billet: Find regler for din tog- og busrejse ét sted

12. april 2017

Rejser du med tog og bus, kan det være svært at finde ud af, hvilke regler der gælder hvornår, hvis du for eksempel vil have erstattet din billet eller have din cykel med på rejsen. Trafikselskaberne har forsøgt at hjælpe dig på vej ved at samle reglerne ét sted.

Fælles rejseregler

Rejsegaranti og køb af billet: Find regler for din tog- og busrejse ét sted
Foto:Getty Images

Fælles regler for din rejse i Danmark

Trafikselskaberne i Danmark er gået sammen om at samle deres rejseregler ét sted. Du kan finde information, uanset om du rejser med bus, tog eller metro.

DSB, Arriva Tog, Metroselskabet, BAT, Fynbus, Midttrafik, Sydtrafik, Nordjyllands Trafikselskab og trafikselskabet Movia står bag reglerne fra 15.januar 2017.

Du kan blandt andet finde information om, hvor meget bagage du må have med, om du må have dit kæledyr med på rejsen, eller hvad der gælder, hvis du får en kontrolafgift, eller bussen og toget bliver forsinket.

Reglerne kan stadig være forskellige

Bus, tog og metro kan stadig have forskellige regler skrevet ind.

Cykler du og vil have den med på din tog- eller busrejse, skal du for eksempel være opmærksom på, at der er forskellige regler for at få den med.

S-tog, havnebus, lokalbanetog i Region Hovedstaden og på Lemvigbanen er det gratis at have cykel med.

I Arrivas tog er det gratis uden for myldretiden, mens det i Nordjyske Jernbaner kun er gratis for dig, der rejser med pendlerkort.

Rejser du med bus, metro eller andre togselskaber, kræver det en cykelbillet. Husk også, at der kan være tidsrum, hvor din cykel ikke må komme med.

Forskellige regler gælder også for rejsegaranti, og hvordan du får kompensation ved forsinkelser og aflysninger.

Find alle reglerne for din rejse på DOT’s hjemmeside

Relaterede artikler

Kend din rejsetidsgaranti

Kend din rejsetidsgaranti

Sporarbejde: Kend dine rettigheder

Sporarbejde: Kend dine rettigheder

Passagerpulsen - Taenk.dk

Få Passagerpulsens nyhedsbrev

Kommentarer

Overskriften er misvisende

Overskriften påstår at man kan finde reglerne ét sted. Det er løgn. Det dokument der linkes til, henviser til de enkelte trafikselskabers regler for rejsegaranti og rejsetidsgaranti.

Og så er er stadig ikke nogen regler, der dækker forsinkelser på rejser med flere forskellige selskaber/transportformer - et kunne man ellers forvente af et "fælles regelsæt".

SV: Overskriften er misvisende

Hej Nis.

Tak for din kommentar, som vi egentlig er meget enige i. Derfor har vi også forsøgt at understrege i artiklen, at reglerne ikke nødvendigvis er ens.
I Passagerpulsen arbejder vi også for en rejsetidsgaranti på tværs af trafikselskaberne. At trafikselskaberne nu har samlet informationen et sted, er dog trods alt et skridt i den rigtige retning, men der er stadig lang vej endnu.

Mvh. Astrid, kommunikationsmedarbejder

Regler for rejser, regler for billetter m.v.

Jeg var ansat ved DSB i de gode gamle dage fra 1955-1960, var gift med en portør ved DSB. Og dengang fungerede alt jo.

I dag er det som om, at alt skal laves så vanskeligt for de rejsende som muligt. Jo flere dumme regler des bedre.

Kan I egentlig selv finde ud af jeres regler? Det er så dyrt at rejse med offentlige transportmidler, at mange bliver hjemme. Hvis det havde været nemt, klart pog godt, ville mange flere rejse ud. MEN det er som alt andet i DK. Alt bliver ringere for hver dag. til sidst er der ikke noget, der fungerer!

SV: Regler for rejser, regler for billetter m.v.

Hej Lis.

Mange tak for din kommentar. Spændende at få en tidligere ansats synspunkt.
Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk er ikke en del af selskaberne, men en interesseorganisation, der arbejder for nemmere regler og bedre forhold for passagererne i bus, tog og metro.

/Astrid, kommunikationsmedarbejder

Tilføj kommentar

Din e-mail bliver kun set af Passagerpulsen, når vi godkender din kommentar.
Opdatér Type the characters you see in this picture. Indtast de karakterer du ser i billedet. Hvis du ikke kan læse dem, skal du klikke på ikonet til venstre for billedet. Ingen forskel på store og små bogstaver.